10 Eylül 2018 Pazartesi

Sıte Teması Secerken Nelere Dikkat etmeliyiz

Web sitesi açarken en çok dikkat etmemiz gereken tema seçimidir. Google'ın gözünde karmaşık temalar her zaman eksi yönde not almıştır. Bu yüzden seçeceğimiz temalar çok karışık olmamakla birlikte karışık yazılıma sahip olmamalıdır.

Web sitemizin içeriği girerken karmaşık görüntü kullanıcıyı da rahatsız etmektedir. Gelen ziyaretçi istediğini istediği bilgiye ulaşamaz ise tekrar sitemizi ziyaret etmeyecektir. Genellikle tercih edilmesi gereken tema 2 bloktan oluşmalıdır. Çok göz alıcı renklerden kaçınılmalı, gözü yormayacak şekilde ayarlanmalıdır.

En önemlisi ise karmaşık html kod yazılımlarında uzak durulmalıdır. Bu tip kodlar web sitenizi yavaşlatacak indeks alırken gelen botları sizin içeriğinizi fark etmemesine ve doğru analiz yapamaması neden olacaktır.

 Tema da Mobil Uyumluluk

Tema seçerken en çok dikkat etmeniz gereken önemli konu ise temanızın kesinlikle mobil uyumlu olmasıdır. Unutmayın ki artık internet kullanıcıları neredeyse %90 mobil kullanmaktadır. Yanlış tema seçimi mobilden giren kullanıcıya çok rahatsızlık vereceği için 10 saniyede kalmayacaktır. Üstelik senet ekleyeceğiniz adsense reklamları hiçbir şekilde etkili olmayacaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder