3 Mayıs 2018 Perşembe

Mobil Uyumlu Tema Kullanmanın Önemi


Mobil Tema Kullamanın Kullanıcıya Katkısı

Artık günümüzde Cep telefonlarının bir çok bilgisayardan hızlı oluşu ( notebook)geçerli bir çok kullanıcıyı mobilden internet gezintisi yapmaya zorluyor. Aslında bilgisayar üreticilerinin atom işlemci gibi saçma sapan notebook pc çıkartıp insanlara satmasını anlamış değilim. Emin olun ki alanız dahi facebook'a bile 5 dakika giriş yapacak sonunda yere vuracaksınız. Her neyse konu çok farklı yere geldi hemen toparlayalım.

Mobil aracılığı ile internette dolaşmak daha basit ve kolay. Üstelik her zaman elinizin altında, bu yüzden artık net kullanıcıların neredeyse %80 mobil kullanmaktadır. Açtığınız blog yada web sitelerinde mobil uyumlu bir tema mevcut değilse kullanıcı açısından karmaşık bir sayfa düzeni ortaya çıkacak ve çok geçmeden terk edecektir. Düşünün ki bir araştırma yapıyorsunuz. Bir siteye giriş yaptınız ve karşınıza küçücük, iç içe geçmiş karmaşık yazılar geldi. Sinir bozucu değil mi ?

Mobil Tema Kullanımının Google Ve Diğer Arama Motorlarında ki Önemi

Mobil ile internet kullanımının artımı ile bir çok arama motoru da algoritmalarına yeni düzenlemeler getirdi. Artık mobil uyuma sahip olamayan siteler kullanıcıya faydalı olmaması sebebi ile üst sıralarda yer alamıyor. Anlayacağınız, mobil uyumlu bir siteyi geçme şansınız oldukça az demektir. kullandığımız temanın mobil uyumlu tema olduğunu nasıl anlayacağımız ise iki yolu vardır. 
  • En basit yolu kullandığınız temayı, site adresinizi yazarak mobilde denemektir. Bu kolay ama yinede tam öğrenebileceğiz bir yöntem değildir. 
  • Bu vereceğimiz yöntem ise kesin sonuç verecektir. https://www.google.com/webmasters/tools/home web sitesidir.Buradan kontrolleri sağlayak kesin sonuca ulaşacaksınız. 

0 yorum:

Yorum Gönder