10 Ekim 2017 Salı

PHP 5 Kurulumu Nasıl Yapılır ?

 
  Bilgisayar dilinin en rahat ve en özgür dili olan PHP öğrenmeye başlamının bir kaç yolunu anlatacağız. İlk olarak PHP 5 kurulumu nasıl yapılır ? PHP'yi kullanmaya başlamak için şunları yapmanız gerekecektir. PHP ve MySQL desteği olan bir web barındırma bulun Kendi bilgisayarınıza bir web sunucusu kurun ve sonra PHP ve MySQL'i kurun ve Sunucunuz PHP desteği etkinleştirdiyse, hiçbir şey yapmanız gerekmez. Sadece bazı .php dosyaları yaratın, bunları web dizininize yerleştirin ve sunucu otomatik olarak sizin için onları ayrıştırır. Hiçbir şey derlemenize veya başka ek araçlar yüklemenize gerek yoktur. PHP ücretsiz olduğu için çoğu web barındırma yazılımı PHP desteği sunar.

Kendi Bilgisayarınıza PHP  Kurma 

Diyemli bilgisayarınız Bu kurulumu desteklemiyor. O zaman yapılması gereken bir kaç adım daha var. bir web sunucusu kur PHP'yi kur MySQL gibi bir veritabanı kur Resmi PHP web sitesinin (PHP.net) PHP için kurulum talimatları vardır: Bu talimatlara bu Adresten ulaşabilir veya indirebiliriz. SİTEYE GİT..

PHP 5 Söz dizimi Nasıl Olmalıdır ?

Bu olay tam olarak Sunucuda bir PHP betiği çalıştırılır ve düz HTML sonucu tarayıcıya gönderilmesi anlamına gelir. Burada önemli olan nokta bir PHP komutu; <? Php ile başlar ?> ile biter. Şimdi buna bir örnek verelim;
<?php// PHP code goes here?>
Şeklinde olacaktır.  

0 yorum:

Yorum Gönder